Incredibil: Deși ONG-urile și șoferii imploră autoritățile, acestea nu vor deschide prea curând autostrada Turda-Sebeș

0
411

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a declarat recent că inaugurarea celor două loturi de autostradă care sunt pregătite pentru a prelua transportul rutier din autostrada Turda – Sebeș ar putea avea loc abia în luna MAI.

„Mi-am fixat, ca obiectiv, ca în cursul lunii mai aceste două segmente să fie date (n.r. în folosinţă). Facem eforturi şi cu constructorii. Avem discuţii săptămânal. Unele dintre aspectele semnalate ca neconformităţi din partea experţilor de la Compania de Drumuri au fost asumate şi intervin asupra lor, astfel încât să fie împăcate şi exigenţele pe care trebuie să le îndeplinească autoritatea contractantă, dar până la urmă să folosim aceste segmente de autostradă, atât de puţine, cât sunt, totuşi, să fie date în circulaţie pentru că orice kilometru de autostradă este important şi cu atât mai rău că totuşi există cale de rulare utilizabilă, e păcat să stăm să ne uităm la ea”, a spus Șova.

Inspecţia tehnică pentru recepţionarea lotului 3, de la Aiud la Decea, a avut loc în luna ianuarie, însă CNAIR a constatat mai multe neconformităţi, exces de bitum, probleme legate de rugozitate, aderenţă, planeitate, care puteau crea probleme din perspectiva circulaţiei.

În ceea ce priveşte loturile 1 şi 2 ale autostrăzii, care se întind la Sebeş la Aiud, ministrul Transporturilor a spus că ”suntem departe de a vorbi despre recepţie”, însă are ”aşteptări mai mari din partea constructorilor în primul rând”.

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here