web analytics
Home Știri din Câmpia Turzii „Festivalul Peștelui Durabil” 2018 Câmpia Turzii NU ESTE PLAGIAT, ESTE O PREMIERĂ!...

„Festivalul Peștelui Durabil” 2018 Câmpia Turzii NU ESTE PLAGIAT, ESTE O PREMIERĂ! IATĂ DE CE

- Publicitate -

Organizarea, la Câmpia Turzii, a „Festivalului Peștelui Durabil” pentru care executivul local a propus alocarea sumei de aproximativ 26.000 de euro a încins spiritele în politicul local, cu reverberații și la Cluj Napoca.

Astfel, președintele PSD Cluj, Gabriel Horia Nasra, a încercat o muștruluire a executivului local ghirișean, pe care acesta l-a acuzat de plagiat.

„Cât plătesc contribuabilii pentru un festival plagiat? În Câmpia Turzii, festivalul „Peștelui Durabil” costă 26.000 euro!

Ataşat aveţi şi un poster cu festivalul de la Mamaia-Cosntanţa, al căruit nume este plagiat de Executivul Primăriei Câmpia Turzii!”, a spus, printre altele, Nasra.

Ideea lui Nasra este, ea însăși, un plagiat … în condițiile în care primul social-democrat care a vorbit despre similitudinile dintre festivalul de la Câmpia Turzii și cel de la Mamaia este tânărul, Gabriel David.

„, Festival” al peștelui plagiat (din Constanța) facut de Golfina și cu un fost angajat a lui Nelson Mondialul, o să fie un festival mondial!!!” – a scris Gabriel David pe facebook.

Ei bine, RefleqtMedia a făcut o cercetare MULT MAI AMĂNUNȚITĂ decât liderii social democrați și putem spune, fără echivoc, că Festivalul Peștelui Durabil NU ESTE UN PLAGIAT, CI O PREMIERĂ.

Bunăoară, chiar în ședința de consiliu local organizată ieri la Câmpia Turzii, primarul orașului, Dorin Lojigan, afirma că s-a încheiat un parteneriat cu o asociație de master-chef care va contribui la festival.

În fapt, este vorba despre asociația Euro Toques din Municipiul Brașov, membră a Euro Toques International.

„Euro-Toques International (ETI), Comunitatea Europeană a elitei maeştrilor bucătari are peste 4000 de bucătari şi maeştri bucătari din Europa şi din lume, fiind creată în 1986 în jurul mai multor « nume consacrate », de către Pierre Romeyer şi Paul Bocuse> – vizionari care erau deja conştienţi de riscurile abuzurilor alimentare. Acum este un grup internaţional cu sediul la Bruxelles, prezidat de Daniel Rameau (Luxemburg). Biroul Internaţional coordonează o reţea de 18 birouri naţionale, aflate în cele 18 tari membre. ETI este un mijloc de promovare a celor mai bune produse alimentare reglementate de instituţiile naţionale şi europene. Toţi membrii aderă la un cod de onoare (cod voluntar), prin care aceştia se angajează să promoveze calitatea şi tradiţiile culinare ale fiecărei ţări şi regiuni ale Europei. ”, scrie pe site-ul www.euro-toques.ro

Aceasta a organizat două tipuri de evenimente dedicate peștelui: în 2016 și 2017 la Mamaia a fost organizat un Festival al Peștelui Durabil cu specific culinar îndreptat către peștii de apă sărată. În 2017, la Berăria H din București a fost organizat prima ediție a „Festivalul Peștelui Durabil” cu specific pentru peștii de apă dulce.

Ei bine, EDIȚIA A DOUA A „FESTIVALUL PEȘTELUI DURABIL” CU SPECIFIC PENTRU PEȘTII DE APĂ DULCE VA AVEA LOC LA CÂMPIA TURZII în ultimul week-end din luna mai.

Vorbim despre 20 de feluri de produse culinare cu specific pescăresc, zeci de bucătari și master-chefi din întreaga Europă și o adresabilitate imensă.

„Problema locurilor de muncă la Câmpia Turzii este rezolvată, în condițiile în care avem un șomaj de sub 1%, astfel că ne-am propus să atragem turiști. Noi nu avem o salină la dispoziție, nici Cheile Turzii, ci avem cele trei lacuri de pescuit. Estimez că, prin organizarea evenimentului, vom atrage undeva între 3000 și 4000 de turiști la Câmpia Turzii, pentru fiecare zi de eveniment”, a declarat Dorin Lojigan, în exclusivitate pentru RefleqtMedia.ro

Cât privește cei 26.000 de euro, aceștia pot fi obținuți (fără mari eforturi) din sponsorizări, în condițiile în care fiecare dintre firmele din Parcul Industrial, Zona Industrială Reif și Combinatul ISCT ar plăti cel puțin 2000-3000 de euro pentru a-și asocia numele cu Euro Toques International.

- Advertisement -
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,200FansLike
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

Daghemana Câmpia Turzii ANGAJEAZĂ!

Magazinul alimentar, Daghemana Câmpia Turzii, angajează VÂNZĂTOARE! Se oferă: salariu atractiv condiții sigure de lucru contract pe perioadă NEDETERMINATĂ Relații la telefon: 0722246231

Angajare la Transilvania Impact Import Export

Transilvania Impact Import Export angajeaza sofer profesionist cat B+E pentru pompa de beton stationara. Mai multe detalii la numarul de telefon 0720.600.620 CV se pot depune la...

Daghemana ANGAJEAZA!!!

SC Daghemana Com SRL angajeaza! Se cauta sofer, categoria D, cu ATESTAT! INFO LA TELEFON: 0722246231

Ultimele știri

Avram Gal: „Din 27 septembrie sunt pregătit să preiau frâiele Municipiului Câmpia Turzii”

Dragi prieteni, Orice semn dat de electorat e un semn despre viitorul echipei. Electoratul vine să își exprime...

Mesajul de final de campanie al lui Gheorghe Iulian RECE

Dragi cetățeni, candidatul nostru la funcția de primar, RECE Gheorghe-Iulian, echipa de consilieri și întreaga organizație a PSD Câmpia Turzii, vă mulțumesc...

Care criterii de integritate, frate? Daniela Dolha are adeziune semnată la PNL Câmpia Turzii

În această seară, RefleqtMedia vă prezintă dovada clară că președintele USR PLUS, Ciprian Rigman, a fost EXCLUS PE NEDREPT de pe lista de consilieri...

Cristian Matei – mesaj emoționant la final de campanie electorală

Dragi turdeni,   În mai puțin de 48 de ore veți decide viitorul acestui oraș. Este un moment de o importanță majoră, care trebuie...
- Advertisement -