web analytics
Home Știri din Turda Gheorghe Balahura, militarul de carieră care l-a descoperit pe Dumnezeu și care...

Gheorghe Balahura, militarul de carieră care l-a descoperit pe Dumnezeu și care construiește Drumuri Bune la TURDA

- Publicitate -

În contextul numirii sale în funcția de director general al societății Domeniul Public Turda, Gheorghe Balahura a acceptat să acorde un interviu în exclusivitate pentru RefleqtMedia.ro

Reporter: Pentru cine nu știe, cine este Gheorghe Balahura și care este experiența sa profesională?

Gheorghe Balahura: Sunt turdean, m-am născut în anul 1964, în orașul Turda. În 1969, tatăl meu a beneficiat de o vizită în Statele Unite pentru o specializare, sticlar fiind și a fost mutat în București la fabrica de cinescoape, proaspăt inaugurată.

Cu familia, ne-am mutat cu toții la București. După clasa a VIII-a m-am dus la Liceul Militar. Mi-a plăcut uniforma, așa că după terminarea Liceului am făcut Școala Militară de Ofițeri de Aviație.

Am revenit la Turda pentru că am terminat printre primii în promoția mea și am avut dreptul să aleg. Am dorit să mă duc la Câmpia Turzii. Chiar atunci s-a înființat regimentul ca o bază, un nucleu, cu localizarea la Deveselu și știam că o să se formeze baza aeriană la Câmpia Turzii. După mutarea în București, în fiecare an mi-am vizitat rudele din Turda, astfel că mi-a plăcut Turda. La Câmpia Turzii am fost ofițer la baza aeriană și am îndeplinit mai multe funcții. Am fost ofițer de Stat Major, am lucrat la statul major cea mai mare parte a carierei mele, dar am lucrat și la dirijare trafic, chiar când am fost repartizat.

Am fost ofițer cu protecția psihologică a personalului și am trecut în rezervă după 20 de ani de vechime. Aveam 39 de ani și așa a fost gândirea că militarii care fuseseră școliți în regimul comunist să plece și să lase loc la alții. Așa am trecut în rezervă. Mi-am lăsat un nume bun, deși am fost considerat puțin cam aspru, mai ales de soldați fiindcă nu le îngăduiam să facă ce voiau ei, decât în limita regulamentelor militare. Ieșind din sistemul militar m-am angajat pentru că domnul Radu Bica mi-a întins o mână.

Era o perioadă de creștere economică și mi-am înființat o firmă cu profil de construcții civile, dar nu mi-a plăcut pentru că oamenii pe care îi aveam la firmă au plecat. Atunci era deschiderea foarte mare spre Europa și toți cei care au fost buni meseriași s-au dus. Eu am lucrat și din postura de colaborator cu o firmă care era specializată pe drumuri și executa lucrări la Cluj și mi-a plăcut acest sector. Am avut un sprijin din partea unui prieten foarte drag care avea o firmă de leasing din Cluj, ca să îmi pot achiziționa utilaje prin leasing.

Am participat la o licitație în Cluj, în primul mandat al domnului Boc și din 14 firme câte au participat la licitație, toate am câștigat. Așa am început să lucrez în domeniul construcției de drumuri. La un moment dat, mi-am schimbat denumirea firmei din Real Bis, în Drum Bun Construct și toată lumea s-a întrebat dacă am curajul să fac această schimbare, mai ales cu un nume care promite atâtea. Am spus că am curaj deoarece chiar voiam să fac drumuri bune. Nu am avut niciodată neșansa ca să facem reparații sau intervenții în garanție. Am lucrat și pe Turda și am colaborat foarte mult cu Domeniul Public, deoarece aveam același tip de utilaje ca și firma Domeniul Public.

Totul a fost bine până când am intrat la o lucrare la Gilău, acolo a fost o firmă din Muntenia, care ne-a dat o țeapă imensă. Am pierdut acolo 140.000 de lei. Am fost descumpînit puternic în activitate, însă am avut șansa de a lucra sub antrepriză. După un timp, în contextul în care criza economică ne apăsa puternic, ne-am reprofilat în închirieri de utilaje și paradoxul face că am ajuns să câștigăm mai mult din utilaje decât din lucrările sub antrepriză. În perioada de criză mi-am păstrat oamenii la firmă, deoarece am considerat că omul este valoarea unei societăți.

Inclusiv aici, la Domeniul Public, în centrul atenției mele vor fi oamenii, deoarece poți avea orice utilaje vrei, dacă nu ai oamenii care să le opereze. Când a fost postul liber de director la DPT, m-am gândit că eu lucrasem foarte mult în colaborare cu DPT. Știam Turda și știam și cu ce se confruntă societatea DPT. Mi-am zis că este bine să mă pot implica. M-am căsătorit ofițer fiind cu o fată din Turda și atunci n-am mai plecat din Turda. Am rămas la Turda, mărtitat-căsătorit la Turda. Soția mea a murit de cancer și o perioadă am rămas numai eu și cu fiul meu. El are un handicap grav în urma unei meningite. Foarte mult timp și resurse le-am cheltuit pentru a găsi o soluție la problema lui. Am ajuns inclusiv la teste genetice. Doctorii au făcut tot ce au putut. Venind în contact cu Domeniul Public, am întâlnit pe cineva cu care mi-am refăcut viața. Sunt recăsătorit și am doi copii, un băiat de 26 de ani și ofetiță de 10 ani.

Între timp l-am descoperit și pe Dumnezeu, pocăindu-mă. Sunt de religie penticostal. În ceea ce privește pregătirea mea, am o pregătire de ofițer, de stat major, am doi ani de facultate la drept, dar am abandonat facultatea după sesiunea de iarnă din anul al doilea, deoarece nu mi-a plăcut, nu era ce îmi doream. Cunosc tot ce poate fi cunoscut in materie de construcții de drumuri, datorită experienței mele din domeniu, însă nu am studiile unei facultăți de construcții. Cunosc practica, dar nu am găsit niciodată utilitatea unei teorii. Un alt motiv pentru care nu am făcut vreo facultate ede construcții este și faptul că această facultate nu are și cursuri la distanță. Am făcut în schimb Colegiul Biblic, deoarece am vrut să îl cunosc pe Dumnezeu.

Îmi doresc ca Domeniul Public Turda să devină o emblemă a orașului. Știu că actualmente, dintre societățile care sunt patronate de Consiliul Local, Domeniul Public ocupă locul al treilea ca prestigiu, după Salina Turda și Compania de Apă Arieș, dar îmi doresc ca și societatea pe care o conduc să urce și să devină o adevărată emblemă.

Reporter: Care sunt obiectivele pe care vi le propuneți în 2018 la Domeniul Public Turda?

Gheorghe Balahura: Încă nu avem stabilit un buget, avem multe frământări. Suntem într-o perioadă în care trebuie să facem multe lucruri și le vom face, dar resursele financiare sunt mai limitate și trebuie să alegem din ceea ce putem oferi orașului, să ne propunem acele servicii care să aducă durabilitate și calitate.

Nu vrem să facem lucrări de mântuială, indiferent de domeniul de activitate, fie că vorbim de lucrări de drumuri, sere sau salubritate. Dacă administrația locală investește niște bani, vrem ca banii aceia să fie folosiți spre calitate și durabilitate. De aceea obiectivele principale sunt să facem utilajele noastre să funcționezze bine, să închegăm echipele iar la stația de asfalt să producem sorturi de calitate, care presupun materie primă de calitate și o tehnologie modernă.

Dorim să avem o stație de asflat computerizată. Chiar dorim să așternem acel asfalt la temperaturile care sunt indicate, la grosimile care sunt necesare și după planurile pe care le vom primi de la proiectant. Acesta este un obiectiv pe care ni l-am stabilit. Avem un regulament de ordine interioară care este cazon, el ca atare. Dacă fiecare angajat își va face atribuțiunile prevăzute în fișa postului, totul va fi în perfectă ordine.

Reporter: După un an de interimat, care sunt dificultățile sau neajunsurile pe care le-ați găsit la Domeniul Public Turda?

Gheorghe Balahura: A fost un interimat foarte greu. Sunt director de la 1 februarie, dar aceste cinci zile mi s-au părut lungi, pentru că sunt atât de multe domenii pe care vreau să le cuprind. Vreau să cuprind ca tot ce se desfășoară aici să fie întocmit pentru a îndeplini țelul pe care îl are DPT de a sluji comunitatea locală sau clienții potențiali pe care să-i avem dinafara Turzii. Vrem să diversificăm paleta de clienți.

Pentru aceasta am o direcție care va fi cuprinsă în strategia de management și vreau să reușesc să aduc bani dinafara Turzii, așa cum face și Salina Turda. Avem posibilități mai mici, dar nu înseamnă că nu există. Ați zis de dificultăți: întotdeauna există neajunsuri, totul se învârte în jurul banilor. Ne propunem acum în bugetul nostru să avem o creștere. Dificultăți ar exista din punct de vedere doar a relațiilor dintre noi. Astăzi au fost scoase la concurs încă două posturi, unul de director tehnic și unul de inginer cu achizițiile.

Ne dorim să avem niște oameni foarte buni, care să mă ajute la partea teoretică a construcțiilor de drumuri.

Reporter: Intenționați să vă îndreptați atenția și către alte UAT-uri pentru a vă diversifica activitatea?

Gheorghe Balahura: Nu neapărat către alte UAT-uri, dar dorim să ne diversificăm activitatea, în special în ceea ce privește partea de sere. Avem lângă Turda două depozite mari, cel al firmei Rewe și cel de la Kaufland. Dacă vom reuși să facem un plan de management pe care să-l implementăm și dacă vom avea resursele necesare, am fi interesați să livrăm produse de seră către aceste două depozite.

Așadar, dragi cititori, acesta este Gheorghe Balahura, omul cu un trecut foarte interesant, cu o viață militară, cu una personală cu tristeți și cu bucurii și cu o dorință de fier să facă din Domeniul Public Turda un adevărat brand local.

- Advertisement -
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,200FansLike
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

Daghemana ANGAJEAZA!!!

SC Daghemana Com SRL angajeaza! Se cauta sofer, categoria D, cu ATESTAT! INFO LA TELEFON: 0722246231

Sesiune de recrutări ROMCAB, mâine, la Palatul Cultural Câmpia Turzii

Cetățenii care sunt în căutarea unui loc de muncă stabil și bine plătit sunt așteptați mâine, 27 iunie 2020, între orele 9:00...

ROMCAB ANGAJEAZĂ!

OPERATORI UTILAJE ELECTRICIENI INGINERI ELECTRONIȘTI / AUTOMATIZĂRI STIVUITORIȘTI PERSONAL PLANIFICARE – LANSARE – URMĂRIRE PRODUCȚIE ASISTENT MANAGER ÎNGRIJITOR SPAȚII VERZI   SE OFERĂ: SALARIU NET (ÎN MÂNĂ)...

Ultimele știri

Un fost căpitan al CSM-ului iese la atac!

După toate discuțiile și tergiversările, vis-a-vis de situația financiară a CSM Câmpia Turzii, organizație care - în doar 4 ani - a...

Campanie electorală cu miros de Cosa Nostra, la Iara – Darius Eugen Todor, viitorul PRIMAR al comunei, a fost amenințat!

Darius Eugen Todor este un tânăr antreprenor din Iara și candidat al PSD la funcția de primar. Deoarece simpatizanții actualei puteri locale simt...

Doar 5 pozitivi cu Covid19, in ultima saptamana, la Turda

Nr. total de pacienți care s-au adresat Spitalului Municipal Turda a fost de aproximativ - 421 ➡️ Nr. pacienți testați COVID-19 - 129-...

Muzeu al metalurgiei în incinta fostei ”Industria Sârmei”

E ultimul weekend de campanie electorală și va urma, probabil, o săptămână de foc, în care partidele vor arunca în lupta electorală...
- Advertisement -
Country/Region
Confirmed cases
Deaths
Recovered
Active cases
USA
6,967,420
203,828
4,223,693
2,539,899
India
5,400,619
86,774
4,303,043
1,010,802
Brazil
4,528,347
136,565
3,820,095
571,687
Russia
1,103,399
19,418
909,357
174,624
Peru
762,865
31,369
607,837
123,659
Colombia
758,398
24,039
627,685
106,674
Mexico
694,121
73,258
496,224
124,639
South Africa
659,656
15,940
589,434
54,282
Spain
659,334
30,495
0
628,839
Argentina
622,934
12,799
478,077
132,058
Chile
444,674
12,254
418,101
14,319
France
442,194
31,274
91,574
319,346
Iran
419,043
24,118
357,632
37,293
UK
390,358
41,759
0
348,599
Bangladesh
347,372
4,913
254,386
88,073
Saudi Arabia
329,271
4,458
309,430
15,383
Iraq
315,597
8,491
249,539
57,567
Pakistan
305,671
6,416
292,303
6,952
Turkey
301,348
7,445
266,117
27,786
Italy
296,569
35,692
217,716
43,161
Philippines
286,743
4,984
229,865
51,894
Germany
272,308
9,466
243,500
19,342
Indonesia
240,687
9,448
174,350
56,889
Israel
183,602
1,226
132,449
49,927
Ukraine
175,678
3,557
77,512
94,609
Canada
142,774
9,211
124,187
9,376
Bolivia
130,470
7,586
89,032
33,852
Ecuador
125,620
11,084
97,063
17,473
Qatar
123,146
209
120,089
2,848
Romania
111,550
4,402
89,119
18,029
Dominican Republic
107,700
2,044
80,820
24,836
Kazakhstan
107,262
1,671
101,877
3,714
Panama
105,601
2,247
80,190
23,164
Egypt
101,900
5,750
88,666
7,484
Belgium
100,748
9,944
18,945
71,859
Morocco
99,816
1,795
79,008
19,013
Kuwait
99,049
581
89,498
8,970
Netherlands
91,934
6,275
0
85,659
Oman
91,753
818
84,648
6,287
Sweden
88,237
5,865
0
82,372
China
85,279
4,634
80,477
168
Guatemala
85,152
3,105
74,497
7,550
UAE
84,242
404
73,512
10,326
Poland
78,330
2,282
63,861
12,187
Japan
78,073
1,495
70,495
6,083
Belarus
75,461
776
73,212
1,473
Honduras
71,143
2,166
21,810
47,167
Ethiopia
68,131
1,089
27,939
39,103
Portugal
68,025
1,899
45,404
20,722
Venezuela
65,949
539
55,155
10,255
Bahrain
64,499
221
57,299
6,979
Costa Rica
63,712
706
23,552
39,454
Nepal
62,797
401
45,267
17,129
Singapore
57,576
27
57,142
407
Nigeria
57,145
1,095
48,431
7,619
Uzbekistan
51,235
429
47,271
3,535
Algeria
49,623
1,665
34,923
13,035
Switzerland
49,283
2,045
40,500
6,738
Czechia
48,306
499
24,228
23,579
Armenia
47,431
930
42,608
3,893
Moldova
46,336
1,201
34,236
10,899
Ghana
45,877
297
45,081
499
Kyrgyzstan
45,335
1,063
41,484
2,788
Afghanistan
39,044
1,441
32,576
5,027
Azerbaijan
39,042
574
36,601
1,867
Austria
37,474
765
28,961
7,748
Kenya
36,829
646
23,777
12,406
Palestine
35,003
253
23,446
11,304
Paraguay
33,015
636
17,535
14,844
Serbia
32,840
740
31,411
689
Ireland
32,538
1,792
23,364
7,382
Lebanon
28,297
286
11,440
16,571
El Salvador
27,428
808
21,247
5,373
Libyan Arab Jamahiriya
27,234
436
14,679
12,119
Australia
26,898
849
24,062
1,987
Bosnia
25,217
758
17,489
6,970
S. Korea
22,975
383
20,158
2,434
Denmark
22,436
635
17,316
4,485
Cameroon
20,431
416
19,124
891
Côte d'Ivoire
19,269
120
18,392
757
Bulgaria
18,819
755
13,558
4,506
Hungary
17,990
683
4,391
12,916
Macedonia
16,557
689
13,792
2,076
Madagascar
16,020
219
14,630
1,171
Greece
14,978
331
9,989
4,658
Croatia
14,725
244
12,353
2,128
Senegal
14,688
302
11,153
3,233
Zambia
14,070
330
13,365
375
Sudan
13,535
836
6,759
5,940
Norway
12,858
267
10,371
2,220
Albania
12,226
358
6,888
4,980
DRC
10,488
268
9,891
329
Namibia
10,292
111
7,969
2,212
Guinea
10,286
63
9,681
542
Malaysia
10,167
130
9,315
722
Tunisia
9,736
155
2,386
7,195
French Guiana
9,692
65
9,341
286
Maldives
9,649
33
8,188
1,428
Tajikistan
9,303
73
8,066
1,164
Finland
8,922
339
7,700
883
Gabon
8,696
53
7,848
795
Haiti
8,600
221
6,363
2,016
Montenegro
7,898
134
5,129
2,635
Luxembourg
7,804
124
6,703
977
Zimbabwe
7,672
225
5,914
1,533
Mauritania
7,365
161
6,927
277
Slovakia
6,546
39
3,519
2,988
Mozambique
6,537
41
3,620
2,876
Uganda
6,017
63
2,581
3,373
Malawi
5,718
179
4,030
1,509
Djibouti
5,403
61
5,333
9
Myanmar
5,263
81
1,188
3,994
Swaziland
5,245
104
4,571
570
Cabo Verde
5,186
50
4,581
555
Cuba
5,055
113
4,284
658
Hong Kong
5,010
103
4,708
199
Equatorial Guinea
5,002
83
4,509
410
Congo
4,986
89
3,887
1,010
Nicaragua
4,961
147
2,913
1,901
Central African Republic
4,786
62
1,830
2,894
Jamaica
4,758
60
1,327
3,371
Suriname
4,709
97
4,383
229
Rwanda
4,689
26
2,910
1,753
Jordan
4,540
30
2,672
1,838
Slovenia
4,309
141
2,981
1,187
Angola
3,901
147
1,445
2,309
Trinidad and Tobago
3,853
61
1,695
2,097
Syrian Arab Republic
3,765
170
932
2,663
Lithuania
3,744
87
2,198
1,459
Mayotte
3,541
40
2,964
537
Thailand
3,506
59
3,340
107
Gambia
3,504
108
1,992
1,404
Georgia
3,502
19
1,494
1,989
Aruba
3,460
23
2,128
1,309
Guadeloupe
3,426
26
837
2,563
Somalia
3,401
98
2,812
491
Sri Lanka
3,283
13
3,070
200
Bahamas
3,214
73
1,679
1,462
Réunion
3,194
15
2,482
697
Mali
3,006
128
2,349
529
Estonia
2,924
64
2,377
483
Malta
2,699
19
2,017
663
South Sudan
2,642
49
1,290
1,303
Botswana
2,567
13
624
1,930
Iceland
2,307
10
2,116
181
Guinea-Bissau
2,303
39
1,127
1,137
Benin
2,280
40
1,950
290
Guyana
2,168
64
1,331
773
Sierra Leone
2,159
72
1,650
437
Yemen
2,026
585
1,221
220
Uruguay
1,904
46
1,612
246
Burkina Faso
1,816
56
1,176
584
New Zealand
1,815
25
1,719
71
Togo
1,659
41
1,259
359
Belize
1,606
20
876
710
Cyprus
1,590
22
1,282
286
Andorra
1,564
53
1,164
347
Latvia
1,525
36
1,248
241
Lesotho
1,390
33
754
603
Liberia
1,335
82
1,216
37
French Polynesia
1,271
2
1,028
241
Niger
1,183
69
1,104
10
Chad
1,149
81
966
102
Martinique
1,122
18
98
1,006
Vietnam
1,068
35
942
91
Sao Tome and Principe
908
15
876
17
San Marino
723
42
669
12
Diamond Princess
712
13
651
48
Turks and Caicos Islands
668
5
572
91
Channel Islands
644
48
575
21
Sint Maarten
584
20
488
76
Papua New Guinea
516
6
232
278
Tanzania
509
21
183
305
Taiwan
507
7
479
21
Burundi
473
1
374
98
Comoros
470
7
450
13
Faroe Islands
431
0
412
19
Mauritius
366
10
338
18
Eritrea
364
0
305
59
Gibraltar
350
0
322
28
Isle of Man
339
24
312
3
Saint Martin
330
6
206
118
Mongolia
312
0
302
10
Cambodia
275
0
274
1
Bhutan
259
0
190
69
Curaçao
247
1
88
158
Cayman Islands
208
1
204
3
Monaco
192
1
152
39
Barbados
185
7
172
6
Bermuda
180
9
166
5
Brunei
145
3
142
0
Seychelles
141
0
136
5
Liechtenstein
113
1
109
3
Antigua and Barbuda
96
3
92
1
British Virgin Islands
69
1
48
20
Saint Vincent and the Grenadines
64
0
64
0
Macao
46
0
46
0
Caribbean Netherlands
36
1
17
18
Fiji
32
2
26
4
Saint Lucia
27
0
26
1
Timor-Leste
27
0
26
1
New Caledonia
26
0
26
0
Dominica
24
0
18
6
Grenada
24
0
24
0
St. Barth
23
0
16
7
Lao People's Democratic Republic
23
0
22
1
Saint Kitts and Nevis
17
0
17
0
Greenland
14
0
14
0
Falkland Islands (Malvinas)
13
0
13
0
Montserrat
13
1
12
0
Holy See (Vatican City State)
12
0
12
0
Saint Pierre Miquelon
11
0
5
6
Western Sahara
10
1
8
1
MS Zaandam
9
2
0
7
Anguilla
3
0
3
0
Updated on 2020-09-20 11:22