web analytics
Home Uncategorized Capitalismul orientat spre uman

Capitalismul orientat spre uman

- Publicitate -

La ore matinale, la care cititorii mei își beau cafeaua și încep să se trezească și să vadă realitatea, eu caut informații, știri și noutăți spre a le pune în fața cititorilor.

Așa, într-una din aceste dimineți, am găsit un clip scurt, dar plin de esență.

În acest clip, Jack Ma, fondatorul grupului Alibaba face lobby pentru schimbarea modului de educare a copiilor.

Practic, Ma se referă la educația formală, pe care copiii o primesc în școli și care este, în virtutea omului de afaceri chinez, orientată pe cunoaștere.

„La capitolul cunoaștere, roboții ne pot înlocui, iar dacă nu schimbăm perspectiva, s-ar putea ca peste 30 de ani să avem mari probleme în a concura cu aceștia”, a spus fondatorul Alibaba.

În perspectiva lui Jack Ma ar trebui ca educația copiilor noștri să fie orientată spre dezvoltarea abilităților care evidențiază aspectele umane din caracterul omului, în detrimentul celor cărora pot fi suplinite de roboți.

„Valori, credințe, gândire independentă, compasiunea pentru cei din jur – acestea sunt lucrurile pe care trebuie să le implementăm în mințile generațiilor care urmează”, spune Jack Ma, care totodată militează pentru ca educarea tinerelor generații să se bazeze pe sport, arte, sculptură, pictură, adică pe aspectele care generează creativitate.

Această remarcă a omului de afaceri asiatic a fost evidențiată la Forumul Economic Mondial, iar faptul că un om de afaceri care vinde produse, printre care și roboți, în valoare de sute de milioane de dolari, militează totuși pentru dezvoltarea capacităților umane ne arată o imagine de ansamblu asupra vieții pe care o trăim.

Există două tipuri de oameni care conduc lumea asta: cei care vor să o subjuge și cei care cunosc realitatea și vor să găsească soluții.

„Capitalism cu față umană” este un concept pe care Simon Maurer, un om de afaceri din Brașov, îl promovează în tot ceea ce face.

Acesta, pentru a-și impulsiona angajații, le-a promis o vacanță, pe banii lui, în Insulele Mauritius – vacanță pe care angajații au și primit-o. Câți corporatiști fac asemenea lucruri pentru angajații lor? Vă spun eu, doar cei care au succes cu adevărat!

Desigur că și Jack Ma, dar și Simon Maurer și mulți alții ca ei, ar putea conduce lumea cu o mână de fier, însă preferă să caute soluții, să dezvolte acele trăsături ale omului care-l fac UMAN, care-l fac să fie altfel față de roboți și față de furnicarul promovat de ideologiile politice radicale.

În ultimele luni am întâlnit multe cazuri de oameni de afaceri care ies din penumbra „robotului” și a „mașinii” și redevin oameni, iar asta le aduce succes. Voi evidenția multe dintre aceste cazuri în munca mea.
A fi om înseamnă a fi uman, nicidecum o mașinărie.

- Advertisement -
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,200FansLike
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

Dorin Lojigan, despre înfrângerea Mirelei Vereș: „Nu s-a consultat cu mine!”

În cadrul primului interviu acordat de Dorin Nicolae LOJIGAN după preluarea noului mandat, pentru un site local de știri, și care va...

Daghemana Câmpia Turzii ANGAJEAZĂ!

Magazinul alimentar, Daghemana Câmpia Turzii, angajează VÂNZĂTOARE! Se oferă: salariu atractiv condiții sigure de lucru contract pe perioadă NEDETERMINATĂ Relații la telefon: 0722246231

Angajare la Transilvania Impact Import Export

Transilvania Impact Import Export angajeaza sofer profesionist cat B+E pentru pompa de beton stationara. Mai multe detalii la numarul de telefon 0720.600.620 CV se pot depune la...

Daghemana ANGAJEAZA!!!

SC Daghemana Com SRL angajeaza! Se cauta sofer, categoria D, cu ATESTAT! INFO LA TELEFON: 0722246231

Ultimele știri

Accident la Mărtinești – o femeie a fost rănită!

Un autoturism s-a răstunat în jurul orei 15.00, în apropiere de localitatea Vâlcele. S-au deplasat la locul evenimentului o autospecială și un echipaj...

🆕ℹ Încă un punct de distribuție bilete

 Stimați călători, vă informăm că puteți achiziționa bilete de călătorie de la magazinul alimentar Gabma Impex SRL, situat în stația din Micro...

Dorin Lojigan, despre înfrângerea Mirelei Vereș: „Nu s-a consultat cu mine!”

În cadrul primului interviu acordat de Dorin Nicolae LOJIGAN după preluarea noului mandat, pentru un site local de știri, și care va...

Accident sau sinucidere, la Turda

Un barbat a cazut de la etajul unui bloc situat pe Calea Victoriei din Turda. La fata locului sunt politia, dar si o...

Magnificii sunt pregatiti sa dea piept cu ISTORIA!

Dupa 35-35 pe teren propriu, AHC Potaissa Turda va juca, in aceasta seara, returul cu FENIX Toulouse, cu gandul la o premiera...
- Advertisement -