web analytics
Home Știri din Turda Primarii din jurul Turzii vor zonă metropolitană de transport local - Cristian...

Primarii din jurul Turzii vor zonă metropolitană de transport local – Cristian Matei caută soluții, iar Dorin Lojigan se abține de la comentarii

- Publicitate -

Refuzul primarului clujean, Emil Boc, de a prelungi două curse către Rediu, respectiv Aiton, l-au determinat pe edilul comunei Aiton, Nicolae Făgădar, să-și dorească formarea unei zone metropolitane de transport local, în jurul Turzii.

Am vrut să vedem care este părerea edililor de municipii și de comune din Comunitatea Urbană Arieș, așa că am discutat cu mai mulți dintre aceștia.

„Am lansat ideea de înființare a unei așa-zise zone metropolitane de transport local în jurul Turzii încă din anul 2016, de când am început să lucrăm la Planul de Mobilitate Urbană. Deja există un organism, Comunitatea Urbană Arieș, din care fac parte 19 unități administrativ-teritoriale din jurul Turzii. Căutăm acum cadrul legislativ pentru a pune în aplicare acest plan și îmi propun să scriem, dacă va fi posibil, împreu8nă cu primarii care se vor implica, un proiect european pentru transport și modernizarea zonală a infrastructurii. Astfel, avantajele financiare vor fi semnificative, pentru toți cei vizați”, afirmă Cristian Matei, edilul Municipiului Turda.

Pe de altă parte, Dorin Lojigan, primarul din Câmpia Turzii, afirmă că se abține de la comentarii pe marginea acestui subiect. „Noi avem un Plan de Mobilitate Urbană pe care dorim să îl implementăm. Dacă vreunul dintre omologii mei va iniția ideea formării unei zone metropolitane de transport local, vom vedea la momentul respectiv ce vom face.”, a spus Lojigan.

Referitor la primarii care s-ar implica într-un asemenea proiect, RefleqtMedia a vorbit cu Aurel Giurgiu (Luna), Mirela Vereș (Călărași), Ioan Roman (Viișoara), Ioan Pârv(Petreștii de Jos), Călin Fărgaciu (Săndulești), Aurel Truță (Ploscoș) și Nicolae Făgădar (Aiton) și TOȚI, LA UNISON, SUSȚIN ACEASTĂ IDEE.

„Sunt de acord cu orice este în folosul cetățenilor” – spune Ioan Roman.

„Este o idee foarte bună, pe care o așteptăm de mult. Gândiți-vă că în comuna noastră există microbuze care merg fie în Săndulești, fie în Copăceni, deci oamenii care vor să călătorească dintr-un sat, în altul, nu au cum să se deplaseze”, spune Călin Fărgaciu.

„Dacă este în folosul cetățenilor și dacă prețul ar fi mai mic, sunt total de acord” – Mirela Vereș.

„Abia aștept formarea unei astfel de zone, ținând cont că nu există niciun mijloc de transport în comun care să vină la Ploscoș” – Aurel Truță.

„Desigur că sunt de acord” – Aurel Giurgiu.

„Orice idee de asociere și colaborare este de bun augur. Noi avem Comunitatea Urbană Arieș care ar putea să facă o asemenea companie de transport local.” – Ioan Pârv.

„Dacă municipiul Cluj Napoca are în intenție să se opună în continuare extinderii celor două linii de transport metropolitan, mă gândesc foarte serios să ader la o eventuală zonă metropolitană la Turda” – Nicolae Făgădar.

- Advertisement -
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,200FansLike
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

Daghemana Câmpia Turzii ANGAJEAZĂ!

Magazinul alimentar, Daghemana Câmpia Turzii, angajează VÂNZĂTOARE! Se oferă: salariu atractiv condiții sigure de lucru contract pe perioadă NEDETERMINATĂ Relații la telefon: 0722246231

Angajare la Transilvania Impact Import Export

Transilvania Impact Import Export angajeaza sofer profesionist cat B+E pentru pompa de beton stationara. Mai multe detalii la numarul de telefon 0720.600.620 CV se pot depune la...

Daghemana ANGAJEAZA!!!

SC Daghemana Com SRL angajeaza! Se cauta sofer, categoria D, cu ATESTAT! INFO LA TELEFON: 0722246231

Ultimele știri

Avram Gal: „Din 27 septembrie sunt pregătit să preiau frâiele Municipiului Câmpia Turzii”

Dragi prieteni, Orice semn dat de electorat e un semn despre viitorul echipei. Electoratul vine să își exprime...

Mesajul de final de campanie al lui Gheorghe Iulian RECE

Dragi cetățeni, candidatul nostru la funcția de primar, RECE Gheorghe-Iulian, echipa de consilieri și întreaga organizație a PSD Câmpia Turzii, vă mulțumesc...

Care criterii de integritate, frate? Daniela Dolha are adeziune semnată la PNL Câmpia Turzii

În această seară, RefleqtMedia vă prezintă dovada clară că președintele USR PLUS, Ciprian Rigman, a fost EXCLUS PE NEDREPT de pe lista de consilieri...

Cristian Matei – mesaj emoționant la final de campanie electorală

Dragi turdeni,   În mai puțin de 48 de ore veți decide viitorul acestui oraș. Este un moment de o importanță majoră, care trebuie...
- Advertisement -