Ieri după-amiază, IPJ Cluj dădea publicității un videoclip, în care arăta viteza cu care a circulat pe străzile din Cluj Napoca individul capturat, care fusese eliberat pentru recurs compensatoriu.

În acest context, ne-am amintit că, de mai bine de un an, la Câmpia Turzii funcționează un pistol-radar, achiziționat de către Primărie, la inițiativa primarului, pentru Poliția Municipiului.

De la debutul utilizării acelui pistol-radar, în orașul nostru nu a fost înregistrat NICI MĂCAR UN ACCIDENT RUTIER GRAV ȘI NICI MĂCAR UN ACCIDENT RUTIER MORTAL.

L-am întrebat, așadar, pe Lojigan, cum opinează pe acest aspect.

„În ciuda criticilor inițiale pistolul radar și-a dovedit eficacitatea. De la achiziționarea lui nu am avut pe raza municipiului nostru niciun accident rutier grav, dar mai ales, niciun accident mortal. Ne-am dorit în primul rand sa fie o metoda de prevenție în folosul și pentru siguranță locuitorilor. Ma întreb și eu retoric, oare am salvat vieti?”, spune Dorin Lojigan.

În orașele vecine, precum Luduș sau Ocna Mureș, în ultimul an au fost înregistrate mai multe accidente rutiere grave, dintre care și două mortale, din cauza vitezei excesive.

RefleqtMedia pe rețelele de socializare
error