Multe tabere politice și civice vor fi prezente, astăzi, la Alba Iulia – Mecca României, așa cum o descria Adrian Păunescu, pentru a celebra Centenarul și Ziua Națională a României.

În acest context, au fost lansate o serie de zvonuri privind eventuale mișcări de protest și ciocniri în stradă, între diferitele tabere.

Platforma Unionistă „Acțiunea 2012”, organizatoarea Marșului Unirii din 1 Decembrie, de la Alba Iulia, anunță că nu se va organiza niciun protest cu ocazia Zilei Naționale și cere diferitelor tabere politice să rămână în afara Cetății Unirii.

„Avem 364 de zile din an în care să ne certăm între noi. Pe 1 Decembrie lăsăm la o parte toate divergențele și ne unim pentru a cinsti Ziua Națională. Nu contează nici cazările, nici meniul, nici abuzurile comise de diferite instituții devenite stat în stat. Delegații de la Marea Adunare Națională de acum 100 de ani nu și-au pus aceste probleme și au făcut ce trebuie. Acum nu avem conducătorii care să se ridice la înălțimea înaintașilor, dar măcar putem onora cum se cuvine unioniștii anului 1918. Îi invităm la Alba Iulia, în fața Gării, la ora 08:00, doar pe cei care înțeleg acest lucru: de la maramureșenii, sătmărenii și covăsnenii care vin cu căruțele, până la frații noștri basarabeni și bucovineni care se află în afara hotarelor de azi”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

De asemenea, românii care vin din Diaspora, deși sunt bănuiți că vin însetați de răzbunare după evenimentele din 10 august, au declarat că nu sunt interesați de vărsare de sânge și că vin să petreacă Ziua Națională a României.

Pe de altă parte, după cum se poate vedea și în clipul din debutul articolului, Mișcarea Rezist a lansat chiar ieri un clip menit să agite mulțimile!

Astfel că, fiți cu băgare de seamă și lăsați la o parte toate mișcările de provocare!

RefleqtMedia pe rețelele de socializare
error