Leonardo Mihai Marincean ne explica de ce POT FI FOLOSITE gazele lacrimogene • RefleqtMedia

Leonardo Mihai Marincean ne explica de ce POT FI FOLOSITE gazele lacrimogene

Leonardo Mihai Marincean ne explica de ce POT FI FOLOSITE gazele lacrimogene

Probabil cea mai pertinenta opinie in legatura cu protestele violente de saptamana trecuta a venit de la fostul presedinte al Asociatiei The DaVinci System, Leonardo Mihai Marincean. “Gazele lacrimogene folosite împotriva protestatarilor nu sunt ilegale. Convenția de la Geneva interzice utilizarea ORICĂROR (Art. I – 5)* gaze lacrimogene în război deoarece sunt imposibil de diferențiat

Probabil cea mai pertinenta opinie in legatura cu protestele violente de saptamana trecuta a venit de la fostul presedinte al Asociatiei The DaVinci System, Leonardo Mihai Marincean.

“Gazele lacrimogene folosite împotriva protestatarilor nu sunt ilegale. Convenția de la Geneva interzice utilizarea ORICĂROR (Art. I – 5)* gaze lacrimogene în război deoarece sunt imposibil de diferențiat pe câmpul de luptă față de alte arme chimice letale. În schimb, aceeași Convenție permite EXPLICIT utilizarea lor pentru a manifestații publice care degenerează în violență (riot control Art. II – 9 – d)*. Jandarmeria nu ascunde faptul că au fost utilizate gaze de tipul CS.**

Aparent foarte puțini oameni sunt deranjați de nivelul ridicat de fakenews sau manipulare care apare atât timp cât este direcționat împotriva psd. Eu sunt. Dacă e să vrei schimbare autentică în acest stat nu cred că se poate obține dând jos o coaliție prin aceleași metode pe care le invoci ca să justifici că trebuie dată jos. Această postare nu e menită nici să discrediteze dorințele protestatarilor nici nu neagă suferința prin care au trecut victimele de la proteste. Cred că putem recunoaște această suferință și discuta pe lipsa de legitimitate a modului în care au răspuns forțele de ordine fără să invocăm neadevăruri sau să folosim afirmații menite să creeze panică de tipul Statul Român a încălcat Convenția de la Geneva privind arme chimice.

*http://www.meti.go.jp/policy/chemical_management/cwc/files/110joyaku_eibun.pdf

**http://www.mediafax.ro/social/jandarmeria-gazele-lacrimogene-folosite-la-proteste-provin-exclusiv-de-la-producatori-autorizati-si-certificati-substantele-sunt-folosite-si-de-forte-de-ordine-europene-17426765”, a spus tanarul turdean.

***lista de state care utilizează gazul CS
https://ro.wikipedia.org/wiki/Gaz_CS

Socializează cu RefleqtMedia
RefleqtMedia
ADMINISTRATOR
PROFILE

RefleqtMedia Știri

Vremea la Turda

TURDA WEATHER

Vremea la Luduș

LUDUȘ WEATHER

Vremea la Aiud

AIUD WEATHER

Curs Valutar

Rezultate Liga 1

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos

Socializează cu RefleqtMedia