Campia Turzii a ajuns pe harta internationala a cruzimii fata de animale • RefleqtMedia

Campia Turzii a ajuns pe harta internationala a cruzimii fata de animale

Campia Turzii a ajuns pe harta internationala a cruzimii fata de animale

O asociatie germana, denumita Animals Angels, a realizat un raport cu privire la conditiile in care sunt pastrati si sacrificati mieii de paste, in Targul de Animale vii din Campia Turzii. In conformitate cu studiul efectuat de germani, se incalca prevederi si norme europene privind siguranta si bunastarea animalelor. Potrivit informatiilor de pe site-ul organizatiei,

O asociatie germana, denumita Animals Angels, a realizat un raport cu privire la conditiile in care sunt pastrati si sacrificati mieii de paste, in Targul de Animale vii din Campia Turzii.

In conformitate cu studiul efectuat de germani, se incalca prevederi si norme europene privind siguranta si bunastarea animalelor.

Potrivit informatiilor de pe site-ul organizatiei, aceasta se ocupa cu investigatii si anchete privind animalele din mai multe tari ale lumii, printre care Camerun sau Qatar.

Contactati de RefleqtMedia, reprezentantii Primariei Campia Turzii contesta raportul asociatiei.

” Da – am primit raportul intocmit de asociatia germana, insa nu consideram ca s-au incalcat norme si prevederi legale din urmatoarele considerente: punctul de sacrificare a mieilor a fost amenajat in baza unei autorizatii sanitar-veterinare temporare remisa in perioada premergatoare sarbatorilor pascale, de catre DSVSA Cluj. Pentru respectarea normelor privind conditiile de bunastare in momentul taierii, s-a achizitionat un pistol de asomare. Totodata, punctul de sacrificare este dotat cu un tarc in care animalele care urmeaza a fi sacrificate se misca libere nefiind legate sau imobilizate. In conformitate cu legislatia in vigoare (Ordinul ANSVSA 67/2012) animalele care sunt aduse de la o distanta mai mica de 50 km pot fi transportate in mijloace de transport proprii ale fiecarui crescator in parte. Cu alte cuvinte, raportul nu prezinta informatii reale, ci prezumtii ale celor care l-au redactat.”, a declarat Dorin Lojigan.

Raportul oficial poate fi vazut mai jos

2018_04_04_EXT_RO_Slaughter_point_in_Campia Turzii_SM.02.03.2018 (003)

Socializează cu RefleqtMedia
RefleqtMedia
ADMINISTRATOR
PROFILE

RefleqtMedia Știri

Vremea la Turda

TURDA WEATHER

Vremea la Luduș

LUDUȘ WEATHER

Vremea la Aiud

AIUD WEATHER

Curs Valutar

Rezultate Liga 1

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos

Socializează cu RefleqtMedia