Consiliul Județean Mureș prin finanțarea obținută în cadrul Programului Operațional Sectorial de Mediu 2007-2013, are în implementare proiectul ”Sistem de management integrat al deșeurilor solide în județul Mureș”.

În cadrul acestuia au fost finalizate la termen toate investițiile constând infrastructura de gestionare integrată a deşeurilor și anume: noul depozit zonal Sînpaul, instalaţia TMB Sînpaul, staţia de sortare-transfer-compostare Cristeşti/Vălureni, închiderea a 5 depozite neconforme de deşeuri: Cristeşti, Reghin, Luduş, Iernut, Sovata, precum şi achiziția echipamentelor destinate colectării deşeurilor (pubele, containere) şi a mijloacelor de transport containere (autocamioane).

Odată cu finalizarea lucrărilor de investiții, a început următoarea etapă astfel încât sistemul de management integrat al deșeurilor să fie funcțional și anume atribuirea contractelor de delegare pentru: operarea și administrarea depozitului ecologic de la Sînpaul, a transportului deşeurilor de la staţiile de transfer la depozit; operarea și administrarea instalației de tratare mecano-biologică; operarea și administrarea stației de sortare/stația de compostare și stația de transfer și colectarea deșeurilor.

În cadrul ședinței extraordinare ce a avut loc astăzi, 9 august 2018, consilierii județeni au aprobat două proiecte de hotărâre privind atribuirea și încheierea contractelor de delegare prin concesiune a operării Stației de Tratare Mecano – Biologică (TMB) de la Sînpaul și a Stației de Transfer, Sortare şi Compostare de la Cristești – Vălureni, județul Mureș.

”Am reușit să finalizăm două etape importante pentru punerea în funcțiune a sistemului de management integrat al deșeurilor în județul Mureș. Urmează ultima etapă, delegarea colectării deșeurilor. Așteptăm ca și administrațiile locale din Reghin, Sighișoara și Râciu să integreze stațiile lor în sistem, așa cum s-au angajat că o vor face la momentul demarării proiectului. Sistemul integrat trebuie să fie functional până la data de 31 decembrie 2018”, a declarat președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc.

În vederea operării Stației de Transfer, Sortare şi Compostare de la Cristeşti – Vălureni comisia de evaluare a desemnat câștigătoare oferta depusă de către Asocierea SC IRIDEX GROUP IMPORT EXPORT SRL București – Lider de asociere, SC SERVICII SALUBRITATE București SA – Asociat și SC IRIDEX GROUP SALUBRIZARE SRL Constanța. În ceea ce privește delegarea operării Stației de Tratare Mecano – Biologică (TMB) de la Sînpaul comisia de evaluare a desemnat câştigătoare oferta depusă de către Asocierea SALUBRIS WASTE MANAGEMENT SRL – ECO FIRE SISTEMS SRL, reprezentată prin liderul asocierii desemnat – SC SALUBRIS WASTE MANAGEMENT SRL.

Biroul de Presă al Consiliului Judeţean Mureş

sursa foto: zi-de-zi.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here