Lucian Apahidean, un cetățean din Câmpia Turzii, a istorisit o povestioară interesantă pe rețelele de socializare, prin care aduce laude, pe bună dreptate, polițiștilor locali din municipiu.

”Zilele trecute, mai exact miercuri, de Unire, grabit fiind spre a rezolva ceva restant si rapid in zona Pietei Mari a municipiului, din cauza ca nu am mai circulat – de cand s-au instalat sensurile obligatorii in zona – pe strada din spatele Primariei, fara cea mai mica intentie de a pacali semnele rutiere, am comis-o si am virat la stanga.

Hait, dupa 5 m, mi-am dat seama ca e posibil sa fi incalcat ceva reguli si fara sa trebuiasca sa apuce agentul de la Politia Locala aflat la datorie sa-mi faca semn, am tras regulamentar sa imi incasez sanctiunea. Imi faceam tot felul de calcule, de ce nu am fost atent, ca nu se poate sa te creada cineva ca nu ai facut-o intentionat, ca doar ce am platiti 10 mil gaz, 10 mil brichete, ca sa vezi ca nu am stiut, ca elementul constitutiv al contraventiei este intentia si cata si mai cate, … iaca vine agentul si dupa obisnuita legitimare am ramas mut de admiratie.

Fara cea mai mica urma de incruntare atat de caracteristica ”organelor”, mi s-a explicat respectuos ca in municipiu, dar in special in acea zona, a fost necesara instalarea acelor semne de circulatie pentru ca sa se fluidizeze circulatia. Mi-a vorbit atat de frumos dar ferm incat simteam ca mai bine ma tragea de urechi. Mi-a inapoiat actele si mi-a cerut sa-i promit ca nu ne vom mai intalni in asemenea situatie. Nu mi-a venit sa cred ca am intalnit asemenea profesionalism la un membru al unei institutii ce se profesionalizeaza ”din mers”, o institutie tanara aflata in serviciul comunitar ce atrage deseori critici si nemultumiri pentru prestatii.

Acuma sincer nu cred ca domnul, caruia spre regretul meu nu i-am retinut numele, ar avea de suferit de pe urma povestirii mele. Mai degraba ar trebui dat ca exemplu si nu doar pentru ca a folosit ”avertismentul verbal” ca santiune ci pentru ca acea sanctiune a avut efect mai mare decat o amenda, pentru ca a analizat conscintele, intentia si atitudinea ”faptuitorului”. Felicitari Dorin Lojigan pentru personalul Politiei Locale si pentru dovada de profesionalism pe care am intalnit-o si care va asigur ca si-a facut efectul”, a scris Apahidean pe facebook.

RefleqtMedia pe rețelele de socializare
error

6 COMMENTS

  1. Daca era politist local nu are nici un drept de a amenda sau opri pe cineva in trafic asa ca cel mult putea sa va atragă atentia ca e sens unic si nimic mai mult chiar daca continuati sa circulati neregulamentar

  2. Mi s-a intamplat la fel pe Otelarilor, abia cand am intrat pe strada si am vazut masinile din sens invers, mi-a picat fisa ca poate e sens unic. Abia am gasit un loc liber printre masinile parcate ca sa ma trag din drum si celelalte sa poata trece, iar in momentul in care s-a apropiat suficient am, realizat ca sunt "bot in bot" cu masina Politiei Comunitare. Am recunoscut sincer ca nu am fost atenta, nu m-am uitat la indicator, e vina mea, si in final am scapat doar cu un avertisment verbal. De-acum sigur voi fi mai atenta ca poate sunt multe alte strazi care s-au transformat in sens unic. Ar fi bine ca cei care au cunostinta de alte astfel de strazi, sa ni le comunice

  3. Toata lumea e "cunoscatoare" de politica, de legislatie si de fotbal. :))

    Politistul local are dreptul sa va traga pe dreapta si sa va sanctioneze conform legii daca gresiti (pe anumite spețe). Cititi Legea 155/2010, articolul 7 (cu o scurta cautare pe "gugăl").

    Inainte sa comentati aiurea, era mai bine sa va fi documentat.

  4. a) asigură fluența circulației pe drumurile publice din raza teritorială de competență, având dreptul de a efectua semnale regulamentare de oprire a conducătorilor de autovehicul exclusiv pentru îndeplinirea atribuțiilor conferite de prezenta lege în domeniul circulației pe drumurile publice; Nu scrie de sanctiuni

  5. stiti oare ce salarii au labarii dela politia sugatoare de bani de pe spatele contribuabilor de rind

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here